Μάτι: Επιχείρηση «σκούπα» με μπροστάρη τον Παπανικολάου αλλά αντίπαλο τον καιρό

Posted by: ADMIN Comments: 0

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πολλοί νέοι εθελοντές έκαναν επιχείρηση καθαρισμού στις παραλίες στο Μάτι αλλά λόγω του δυνατού αέρα αναβλήθηκε ο πρώτος υποβρύχιος καθαρισμός

O δυνατός αέρας ανέστειλε τον πρώτο καθαρισμό του βυθού στο Μάτι αλλά δεν έκαμψε το ηθικό των κατοίκων στην πολύπαθη περιοχή αλλά και των εθελοντών που είχαν δυναμική και συγκινητική παρουσία για τον καθαρισμό των παραλιών και του βυθού στην ευρύτερη περιοχή.

Με τον παλαίμαχο μπασκετμολίστα και υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Παπανικολάου να είναι μπροστάρης φορώντας τη μπλούζα του «Αll For Blu» περίπου 50 εθελοντές για περίπου δύο ώρες καθάρισαν τις μικρές παραλίες στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι σε μία ουσιαστική αλλά και γεμάτο συμβολισμό πρωτοβουλία 11 μήνες μετά τη συμφορά που κόστισε τη ζωή σε 102 ψυχές και προκάλεσε ανεπανόρθωτη καταστροφή.

 

«Πάντα δίπλα τους»

«Ανταποκρίθηκα άμεσα στο κάλεσμα. Ήθελα να συστρατευτώ σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και ειδικά σε αυτή την πολύπαθη περιοχή. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους έλαβαν την πρωτοβουλία. Πρόσφατα εδώ δώσαμε και έναν αγώνα μπάσκετ εθελοντικού χαρακτήρα. Θα είμαι πάντα κοντά τους. Συμμετείχα με πολύ ζήλο και χαρά και ελπίζω το παράδειγμα αυτής της εθελοντικής ομάδας να το ακολουθήσουν όλοι», δήλωσε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Δύσκολο έργο λόγω κυματισμού»

Η Λέρρυ Τσαλπατούρου που μένει μόνιμα στο Μάτι και οργάνωσε όλη την δράση με προσκλήσεις σε ομάδες και πολίτες δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την συμμετοχή του κόσμου. Ηρθαν παιδιά ακόμα και από την Κρήτη. Μέσα σε δύο ώρες μαζέψαμε από τις ακτές τρεις μεγάλες σακούλες σκουπίδια, γυαλιά και κυρίως πλαστικά. Λόγω του μεγάλου κυματισμού το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο».

 

Αναβλήθηκε ο υποβρύχιος καθαρισμός

Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος για την πρώτη υποβρύχια δράση καθαρισμού. Τα 6 με 7 μποφόρ που έπνεαν είχαν δημιουργήσει μεγάλο κυμματισμό και μηδενική ορατότητα για τους δύτες. «Δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε αλλά δεν πτοούμαστε. Υπήρχε θολούρα και μηδενική ορατότητα. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε τη νέα ημερομηνία για να γίνει ο υποβρύχιος καθαρισμός. Θα έρθουμε πάλι στο Μάτι για να πετύχουμε το στόχο μας», είπε η εκπρόσωπος του All For Blu και συντονίστρια των δυτών Κατερίνα Τοπούζογλου.

 

 

Τα αδέλφια που ήρθαν από την Κρήτη

 

Μεταξύ των εθελοντών ήταν και δύο νέοι, αδέλφια από το Ηράκλειο της Κρήτης. «Πληροφορηθήκαμε την δράση και ήρθαμε εδώ για να συνδράμουμε την προσπάθεια. Από το Ηράκλειο εγώ και η αδελφή μου έχουμε ξεκινήσει δράσεις καθαρισμών του περιβάλλοντος και κυρίως τις παραλίες. Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ στο Μάτι και ελπίζουμε πως σύντομα θα γίνει και η υποβρύχια δράση που σήμερα αναβλήθηκε λόγω του καιρού», είπε στο ethnos.gr ο Ορέστης Παντελής Αγγουριδάκης που συμμετείχε στη δράση μαζί με την αδελφή του Αμαρυλλίς και μάλιστα αποκάλυψαν πως τις επόμενες ημέρες θα λάβουν μέρος σε αγώνα ανοικτής θαλάσσης στο Οίτυλο Μάνης.

 

 

Share this post

Share this post