Louis Vuitton bags were removed during the cleanup in Mykonos!

Posted by: ADMIN Comments: 0

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η «σοδειά» στο νησί της Μυκόνου, όπου 400 μαθητές του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, τέσσερις επαγγελματίες πιστοποιημένοι δύτες από το Mykonos Diving Center Paradise , ανεξάρτητοι εθελοντές και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να βγάλουν από την ακτή και τον βυθό της παραλίας του Κόρφου στον Ορνό 1300 κιλά σκουπίδια.

Μεταξύ άλλων «αλίευσαν» από την παραλία , ένα κώνο οδικής κυκλοφορίας, μια ταμπέλα από το οδικό δίκτυο , μια σιδερώστρα, σχοινιά, σακούλες, μπουκάλια, ρόδες, τραπέζια, καλάθια, οικοδομικά εργαλεία, αμέτρητα πλαστικά και άλλα αντικείμενα, όπως μια γυναικεία τσάντα Louis Vuitton. Η μεταφορά των μαθητών στην παραλία έγινε δωρεάν από το ΚΤΕΛ Μυκόνου.

Μια απλή κίνηση με τόσο σπουδαία μηνύματα

Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν σεμινάρια για τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος με εισηγήτρια την Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του Οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “All for Blue”.

Η ομάδα του «Keep Aegean Blue» διασχίζει με φουσκωτό εκατοντάδες ναυτικά μίλια, για να συναντήσει στα νησιά τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση και όλους όσοι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, περιμένουν για να συμβάλουν στην προσπάθεια για καθαρές ακτές και θάλασσες.

Στόχος της καμπάνιας είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας “Keep Aegean Blue” που ανέλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue” είναι η μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει στην Ελλάδα για την ενημέρωση μαθητών σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα και με υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς.

Share this post

Share this post