Δύο τόνους σκουπίδια μάζεψαν οι μαθητές από τις παραλίες σε Κω και Ρόδο

Posted by: ADMIN Comments: 0

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αποστολή Keep Aegean Blue και ταξιδεύει για Σαντορίνη και Μήλο

Περισσότερους από δύο τόνους σκουπίδια μάζεψαν τις τελευταίες ημέρες από τις παραλίες της Ρόδου και της Κω οι μαθητές των σχολείων των δύο νησιών που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράσης #KeepAegeanBlue που διοργανώνει η περιβαλλοντική διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό «All for Blue» της Κατερίνας Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής.

Μαθητές από το Γυμνάσιο-Λύκειο και το Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, 120 στον αριθμό, πήραν μέρος στο πρόγραμμα στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος.

Ξαπλώστρες και κεφάλια από ζώα

Οικιακές συσκευές, ξαπλώστρες, σόμπες, κουζίνες μέχρι και κεφάλια από ζώα, σχοινιά από καράβια, παπούτσια, καπέλα, αφρολέξ, πετονιές και χιλιάδες πλαστικά μάζεψαν τα παιδιά αφού προηγουμένως παρακολούθησαν το σεμινάριο με την διαδραστική παρουσίαση για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

 

Η ομάδα «All for Blue» με το φουσκωτό σκάφος παντώς καιρού και παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στο Αιγαίο ταξίδεψε το Σάββατο από την Κω στην Σαντορίνη. Μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν δράσεις στη Μήλο, τη Νάξο και τη Σύρο.

 

«Πάνω από δύο τόνους σκουπίδια»

«Περάσαμε επίσης από Σύμη και Τήλο όπου με την βοήθεια των εθελοντών και των μαθητών μαζέψαμε τόνους σκουπίδια. Ταξιδεύουμε για την Σαντορίνη. Η αποστολή μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε όλα τα επίπεδα. Μόνο στην Κω στην παραλία Καρνάγιο στο Τιγκάκι και στην Ρόδο στην παραλία Ψαροπούλα μπροστά από το ενυδρείο μαζέψαμε από ένα τόνο σκουπίδια. Τα νούμερα είναι τεράστια, όπως και η συμμετοχή των παιδιών που μετά το σεμινάριο έβγαιναν με πάθος και ενθουσιασμό στις παραλίες. Δεν πίστευαν στα μάτια τους με τα αποτελέσματα», είπε στο ethnos.gr η Κατερίνα Τοπούζογλου.

 

Εθελοντές οι Μανίκας, Αλεξάνδρου

Μάλιστα αποκάλυψε πως την δράση τους θα υποστηριχτεί από τον Γιώργο Μανίκα και τον  Δημήτρη Αλεξάνδρου. «Οι δύο φίλοι που είναι γνωστοί από την τηλεοπτική τους παρουσία είναι μεταξύ των επωνύμων που υποστηρίζουν την δράση μας, βρίσκονται στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε», συμπλήρωσε η Τοπούζογλου πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Σαντορίνη.

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΡΑΣΗ

Πάρος: Πέμπτη 7/3
Λέρος: Τρίτη 12/3
Κάλυμνος: Τετάρτη 13/3
Κως: Πέμπτη 14/3
Κάρπαθος: Παρασκευή 22/3
Ρόδος: Τρίτη 26 και Τετάρτη 27/3
Σύμη: Πέμπτη 28/3
Τήλος – Κως: Παρασκευή 29/3

 

ΟΙ EΠOMENOI ΣΤΑΘΜΟΙ

Σαντορίνη: Δευτέρα 1/4
Μήλος: Τετάρτη 3/4
Ναξος: Πέμπτη 4/4
Σύρος: Πέμπτη 5/4
Άνδρος: Τρίτη 16/4
Τήνος: Τετάρτη 17/4
Μύκονος: Πέμπτη 18/4
Kάρπαθος: Τετάρτη 8/5

Share this post

Share this post