Rhodes – Keep Aegean Blue

Posted by: ADMIN Comments: 0

H μεγαλύτερη αποστολή παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών στην Ελλάδα, ξεκινά σε λίγες μέρες από τον οργανισμό AllForBlue by Katerina Topouzoglou (www.AllForBlue.org)

H μεγάλη αυτή περιβαλλοντική καμπάνια, που ονομάστηκε “Keep Aegean Blue”, αφορά την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, περιλαμβάνει δράσεις σε παραλίες καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σχετικά με την προστασία του απέραντου γαλάζιου των νησιών και τον καταλυτικό ρόλο του στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Η αποστολή θα γίνει με φουσκωτό σκάφος σε 9 παραλίες νησιών ξεκινώντας από τα Δωδεκάνησα και θα επεκταθεί στα νησιά των Κυκλάδων. Η αρχή γίνεται το διήμερο 11 & 12/10 από τη Ρόδο και θα συνεχίσει στην Πάτμο 15/10, τη Λέρο 16/10, την Κάλυμνο 17/10, την Κω 18-19/10 και οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στην Ρόδο 22 & 23/10.

Δείτε το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Δωδεκανήσου (Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λέρος και Κάλυμνος), με πιστοποίηση, από τον παγκόσμιο οργανισμό Project Aware, για αυτούς που θα τα παρακολουθήσουν, καθώς και βιωματικές δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους έμπειρους δύτες της AllForBlue.

Η περιβαλλοντική αυτή δράση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του οργανισμού είναι υπό την αιγίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ..

Ο οργανισμός All For Blue έχει ιδρυθεί από την Κατερίνα Τοπούζογλου και μέχρι τώρα στις πολυάριθμες δράσεις έχουν βγάλει πάνω από 150 τόνους σκουπίδια από θάλασσες και παραλίες, μεταξύ άλλων καρότσια σούπερ μάρκετ, μηχανάκια, λεκάνες, ρόδες, μπαταρίες, καλοριφέρ κ.α.

Share this post

Share this post