STAR TV: Thousands of trash in the oceans

Posted by: evi Comments: 0

Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί πολλές θάλασσες μας από τόνους σκουπιδιών κάθε είδους.

«Μέχρι στιγμής έχουμε βγάλει μέσα από την θάλασσα πάνω από 25 τόνους σκουπίδια και από τις παραλίες πάνω από 125 τόνους σκουπιδιών» αναφέρει η ιδρύτρια AFB, Κατερίνα Τοπούζογλου.

«Δυστυχώς έχουμε αφαιρέσει πολλές μπαταρίες από σκάφη που για κάποιο λόγο οι ψαράδες τα πετάνε μέσα στην θάλασσα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί. Με την τρομακτική και αλόγιστη αλιεία, την παράνομη φυσικά, έχουμε καταντήσει να βγάζουμε από την θάλασσα περισσότερα από ότι της δίνουμε» προσθέτει.

Το περιοδικό National Geographic με τίτλο πλανήτης ή πλαστικό δημοσιεύει συγκλονιστικές φωτογραφίες από σκουπίδια στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Για μια ακόμη φορά ο ιδιοκτήτης που προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό, περνά το κατώφλι του Εισαγγελέα Πειραιά. Και πάλι για ρύπανση από πετρελαιοειδή στο Κερατσίνι.

Η θαλάσσια ρύπανση του Αγία Ζώνη εκτείνεται σε μια έκταση 120 τετραγωνικών, αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα, τόσο από σκάφος του λιμενικού όσο και από πλωτό φράγμα.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, γινόταν μετάγγιση καυσίμων από το ένα πλοίο στο άλλο, και κάτω από άγνωστες συνθήκες διέφυγε πετρέλαιο στην θάλασσα.

Δείτε το βίντεο εδώ

Share this post

Share this post