#ΜένουμεΣπίτι και συμμετέχουμε online μαζί με τα παιδιά στα εκπαιδευτικά προγράμματα της All For Blue

Posted by: ADMIN Comments: 0

Το πρώτο online εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποίησε σήμερα η All For Blue, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο και διαθέσιμο εργαλείο στο διαδίκτυο.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να μοιράζουμε την αγάπη μας για τη θάλασσα και παράλληλα να συμβάλλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, απασχολώντας δημιουργικά και ευχάριστα τα παιδιά που μένουν στο σπίτι, δείχνοντάς τους το δρόμο για να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και να προστατεύσουν τις θάλασσες.

Με απλή χρήση στο διαδίκτυο, συνδεθήκαμε online και δημιουργήσαμε τη δική μας εικονική τάξη, με τη συμμετοχή 12 μαθητών της Τετάρτης Δημοτικού και τους γονείς τους. Αναλύσαμε τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβουν τα πλαστικά μιας χρήσης για τη θαλάσσια ζωή και προτείναμε λύσεις για να προστατέψουμε τις θάλασσές μας.

Το διαδραστικό πρόγραμμα διήρκεσε μια ώρα και έγινε με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ τα παιδιά συμμετείχαν με διάθεση και ενθουσιασμό. Παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον, εξέφραζαν τις όποιες απορίες τους, υπέβαλαν ερωτήματα και στο τέλος, ζωγράφισαν από έναν καρχαρία για να αναρτήσουμε τις δημιουργίες τους στα social media του Οργανισμού, προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία με τους φίλους τους.

Αν θέλετε κι εσείς με την τάξη σας να παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την All For Blue πατήστε εδω; ή πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ;

Share this post

Share this post